es. tās ir rūgtenas. jo lielākas, jo rūgtākas. Ja taisa salātus, tad pieneņu lapiņas piedod foršu "rūgtumiņu", vēl var piemest visādus ķiršu u.tml. pumpurus piktantumam, mērcīti ar medu un forša tāda viegla uzkoda starp ēdienreizēm :D
vaktē arī nātres un balandas - no jaunajām foršas zupas sanāk..
mēs ēdām pirms pārus nedēļām. vēl kādu jauno gārsu un nātri klāt, pārējais kā parasti salātos – tomāti, smalki šķēlītēs sīpols, gurķis, ja grib, fetas tipa siers gabaliņos. aizdaram eļļa sajaukta ar citrona sulu, var arī balzāmetiķi.
es ēdu turpat uz vietas. iepriekš parūpējoties, lai neviens neredz, jo citi šito nesaprot. starp citu, ir pēdējais laiks, jo pēc ziedpumpuru izveidošanās šīs kļūst rūgtākas.
vecmamma lika pienees salātos tur locinji, pienenes, gurkjiits, tomatish ar piebildi ka tiebija pashu audzeti uz palodzes(vai apsildāmā siltumnīcā) :) bet gan jau derēs ar spāņu kaimiņu :)
pieneņu lapas, nātres (noplaucē gan), vārītas olas - sajauc salātiņos ar eļļu un citrona sulu skābumiņam! tā tāda slovēņu pavasara vitaminizētā recepte.
vaktē arī nātres un balandas - no jaunajām foršas zupas sanāk..