MaKo
plovs 
26.-Jun-2003 08:49 pm
Taisu plovu.
Nopirka tirgū jēra lāpstiņu. Mājās no tās nogriezu gaļu - taukus atsevišķi, liesumu atsevišķu.
No taukākajiem gabaliem iztecināju tauciņus, tajos apcepu sarīvētus burkānus, sagriestus ripiņās sīpolus un pašu jēŗa gaļu. Visu to lieku čuguna katlā sautēties.
Rīsus novāru atsevišķi gandrīz gatavus, tad apcepu jēra taukos. Un sajaucu ar burkānu, sīpolu un gaļas sautējumu. Galvenais - nežēlot garšvielas....
Var pielikt drusku tomātu mērces (ne ketčupu, bet tieši tomātu mērci - labāk Spilves Luksus mērci).
Un pie visa tā piedzert ledusaukstu kefīru......
Ņammmmm....
Comments 
26.-Jun-2003 09:07 pm
:) buus jaabrauc maajaas eest
26.-Jun-2003 09:09 pm
Paliekas no shodiens brokastiim tur ir...
26.-Jun-2003 09:42 pm
Kā raksta vecās pavārgrāmatās receptes beigās - Garšo lieliski!:)

ps. Feini izklausās - jēra lāpstiņa:) Pilnīgi prasās, lai būtu arī jēra spainītis un grābeklītis;-)
27.-Jun-2003 05:42 pm
;) par spainiishiem moneeta :)
26.-Jun-2003 09:59 pm - Izklausās tik garšīgi
pat zinot, ka man plovs vispār negaršo.. sveicieni Vakarbuļļiem!
28.-Jun-2003 07:36 am
pēc šitāda apraksta (nesūdzos) es katrā ziņā plovu nepagatavotu
1) kā es varu zināt, kur tie tauki tam jēram atrodas?
2) kā viņus iztecināt? speižot vai?
3) kāds izskatās čuguna katls?
4) cik ilgi tas viss jāvāra/jācep?
ehz, no mansi laikam labs pavārs nesanāks ;(
29.-Jun-2003 06:29 pm
1. Tauki atrodas turpat kur galja - galja ir sarkana, tauki balti.
2. taukus parasti tecina cepot sagrieztus gabalinjos uz pannas.
3. Chuguna katls izskataas smags un melns.
4. Jaacep, kaameer gatavs. Kad var ieest un teikt - jaa, tas ir garshiigi, pietiek cept.
This page was loaded Mar 12. 2025, 2:54 pm GMT.