MaKo
 
7.-Okt-2009 11:49 am
Uzdūros interesantai lapai - http://www.mansdarzs.com/. Tur ir pieejams viss, kas vajadzīgs vīna un alus raudzēšanai. Un pat destilācijas aparāti. Tiesa, cena nemaz nav pievilcīga - 1100 ls...
Comments 
7.-Okt-2009 12:13 pm
šito lapu uz gada webdizaina balvu!

bet nekā tur kruta nav, Senukai trauki ir lētāki un cukura/alkohola mērītāji arī.
7.-Okt-2009 12:25 pm
Kāds dizains?
Bet viss viegli atrodams, mani apmierina.
A kur ir lētāk destilācijas aparāti un vīna raugs?
7.-Okt-2009 12:24 pm
Lasu, raudu... :DDDDDDDDDDDDD paldies, MaKo, sen nebiju tādas muļķības lasījis.
Šai bodītei pofigs par rezultātu, ka tikai var pārdot vvz ko par afigenno naudu. :DDD
7.-Okt-2009 12:28 pm
Hmmm, dajoš konkrētību, atmasko neliešus :)
7.-Okt-2009 02:32 pm
Da bļe, kaut vai vīna pagatavošanas recepte:
Ābolu pussaldais vīns
Nepieciešamās izejvielas: 10 kg ābolu (6,5 l sulas)[1], 1,7 kg cukura[2], 5 grami barības vielas raugam[3], 5 grami citronskābes, 2,5 litri ūdens[4], 2ml Pektopola [5], vīna raugs Universālais[6], Sauternes[7].

Ābolus nenodalītus no miziņas sasmalcināt, masu ievietot baltā plastmasas spainītī[8], uzliet 1 litru karstu ūdeni[9], atdzesēt, pievienot enzīmu preparātu Pektopols[10], kārtīgi izmaisīt[11], apsegt un atstāt uz kādām 10 stundām. Pēc tam izspiest sulu[12] un ieliet to fermentācijas traukā, pēc tam pievienot 1kg cukura sīrupu[13], rauga barības vielas[14], citronskābi[15], vīna raugu[16], trauku aizvērt un tajā pievienot fermentācijas cauruli, atlikušo cukuru 0,7 kg pievienot pēc sestās fermentācijas dienas[17]. Pievienot atlikušo ūdens daudzumu, no aprēķina, ka kopējais ūdens daudzums ir 2,5 litri[18]. Pēc aptuveni 6 nedēļām vīnu noliet no nogulsnēm un uzsākt otreizējo fermentāciju[19]. Vīna otreizējā fermentācija var būt ļoti īsa tikai 3-6 mēneši[20]. Prozit.

[1] no konkrētajiem āboliem iegūtais sulas daudzums var ievērojami atšķirties, tas atkarīgs no ābolu šķirnes, gatavības pakāpes, sulu spiedes kvalitātes un sulas iegūšanas paņēmiena.
[2] 6,5 litri sulas prasa 1,7 kg cukura, t.i., 0,3823 kg/l? Ja sulu gatavosi no negatavām skābajām ābolu šķirnēm, tad šāda proporcija var būt pareiza. Bet, ja ņemsi gatavus saldos ābolus - es Tevi neapskaužu. Sanāks biezs, lipīgs sīrups. Es ņemtu 0,300 kg/l.
[3] dabiskais raugs dabiskā vīnā pārtiek no dažādiem cukuriem, arī no tā, ko Tu klāt ber. Kas tās par papildu barības vielām???
[4] Es sulu ar ūdeni atšķaidu uz pusēm, nav tik biezs tas vīns. Gaumes lieta.
[5], [6], [7] Absolūti nevajadzīgi preparāti, kuri tomēr šādā vīna pagatavošanas paņēmienā ir noderīgi - sasmalcinātus ābolus aplejot ar karstu ūdeni, visi dabiskie raugi iet bojā ar garantiju, tāpēc jāpievieno dārgi mākslīgie preparāti.
[8] Citas krāsas spainītis neder? :D OK, es ņirgājos.
[9], [10] Kirdik visiem raugiem, lai dzīvo nezināma sastāva poļu ražojuma preparāti par Ls 1,50 pudelītē! Pēc pirmās sezonas Tev būs pašam savi vīna raugi kādi 5 litri vismaz, glabāšanas laiks - vismaz 3-5 gadi.
[11] A vot kārtīgi maisīt nedrīkst, jo vīna raugiem skābeklis ir inde!
[12] Kā no ābolu putras izspiest sulu??? Caur marli? :DDD
[13] Cukura sīrupu gatavojot, atkal ūdenī iekļūst papildu skābeklis...
[14] - sk. 9-10
[15] - īsti nesaprotu - mēs te gatavojam vīnu vai limonādi? Nah to citronskābi???
[16] - sk. 9-10
[17] - Fermentācija noris kuņģī, kad enzīmi sašķeļ sarežģītās barības vielas pa sastāvdaļām, kuras savukārt organisms var asimilēt. Tā noris nevis pēc kalendāra, bet gan atkarībā no apkārtējās vides temperatūras un ūdenī izšķīdušā skābekļa daudzuma.
[18] - Kāpēc tikai tagad? Alkohola par maz???
[19] - Citiem vārdiem sakot, nolejam vīna raugu atejas podā un beram jaunu sintētiku klāt, Ls birst grabēdami... :DDD
[20] ... un beigās sanāk alkohols ar kuņģa sulas piešprici. Toč, prozit! :D
7.-Okt-2009 04:13 pm
A vot visur tev nevaru piekrist...
1. Nu, tā ir matu skaldīšana. Gribēji, lai publicē tabulu ar precīziem sulas iznākumiem no dažādu šķirņu āboliem?
2. Cukurs ir garšas jautājums, protams, ka variēsies.
3. No plika cukura destilētā ūdenī tev nikas nesarūgs. Neesi dzirdējis par amoniju vai pat ožamo spirtu, ko pievieno, lai rauga sēnei būtu no kā veidot šūnu?
5. Aha, dabiskie raugi, jā, un dabiskās pienskābes baktērijas u.c. viss kas cits dabiskais. Raudzējot ar dabisko metodi, sanāk loterija. Vienreiz vīns, citreiz etiķis, citreiz pretīga susla.
Pie kam nu nav man "iepriekšējās sezonas" rauga, nav :)
15. par nepieciešamo PH līmeni esi dzirdējis? Ja nav skābuma, rūgšana apstājas, un tev ir salda brāga.
17. nu, komooon... fermentācija tikai kunģī notiekot, ja? Skuju, jebkura rūgšana ir fermentācija.
Vobšem - piekasies.
7.-Okt-2009 03:01 pm
Alus un vīna gatavošanai... http://www.majasalus.lv/
Kandžas aparāti ... http://samogonstvo.ru/
7.-Okt-2009 03:30 pm
Pareizi, tu tak kādu laiku apakaļ kaut kādu aparātu iepirki?
Produkcija ir, vērts uzprasīties uz degustāciju?
7.-Okt-2009 04:32 pm
Kuš! Par to pie mums cietumā liek! ;)
This page was loaded Jan 22. 2025, 6:37 am GMT.