| Pa TV esmu mazajam uzlicis multfilmu Ratatouille , un pats vāru gaļas zupu. Ņemu divas gaļas - cūkgaļu un lielopu gaļu, noteikti, lai kauli būtu klāt. Lieku aukstā udenī un lēni, lēni vāru - jo lēnāk uzvārīsies, jo labāks buljons. Svarīgi pēc iespējas rūpīgāk noputot, kad sāk vārīties - būs dzidrāka zupa. Tad pielikšu gabalu selerijas saknes un sīpolu, pie kam sīpolam atstāšu drusku brūnās mizas - lai zupa skaisti zeltainu krāsu iegūtu. Pēc kādas pusstundas vārīšanas - sagrieztus burkānus, lauru lapas, pipargraudus, sāli. Kad burkāni gandrīz gatavi - sagrieztus kartupeļus, bet izmakšķerēt izvārītos sīpolus un selerijas sakni - tie nav garšīgi zobos. Kāpostus es klāt nelieku - tie man arī no bērnības ne pārāk garšo. Visu vāru, līdz kartupeļi gatavi, tad izvelku gaļu, drusku to atdzesēju, nolupinu no kauliem un sametu zupā. Un pa virsu - svaigas, sasmalcinātas dilles. |