Nupat bijām sēņot - es un Kaža. Salasījām stundas laikā diezgan daudz bērzlapes un alksnenes. Doma - bērzlapes pusdienās sacept, ar speķi un sīpoliem, a alksnenes iemarinēt. Kāds nepadalīsies ar pareizajām receptēm?
Hmmm - a vārītas sēnes marinādē būs kraukšķīgas? Man liekas, ka tad tās paliek ļumīgas... Dzirdēju, ka varot izmērcēt vairākas dienas, mainot ūdeni - un ar to pietiekot?
Alksnenes notikti jāvāra. Tā kā nebūtu redzējis ko es un oma darījām. Marinētas nebūs ļurīgas. Skaidrs.Bet labāk jau pirkt gatavas marinētas- šampinjonus. Tas ir drošāk.
Nevārītas cept var bekas un gailenes. Pārējo vāra un tad visādi izdarās - cep, sāla, marinē (marinēšanai receptes nezinu). Nu un saulsardzenes var ēst tāpat - ne vārītas, ne ceptas.